Thursday, 28 March 2013

Masalah, masalah, masalah dan masalah.

Assalammualaikum...



Kita seteret to the point ok.

Masalah tak penah jauh dengan kita. Tak kira la kita tengah buat apa. Mesti masalah ada. Masalah ni da macam bespren da. Kemana kita pergi dia ada. Bahaya tau.

Cuba bayang kan masalah ni berupa orang da ada berkeliaran. Da macam hantu da.

Korang tengah tido die datang, tengah makan dia kacau, tengah beyak pun dia sibuk ada. Haiya badan sebok betul masalah ni (busybody). Tapi aku tak tau la masalah ni jenis menghasut ke, menipu ke sebab takde kajian sainstifik pasal  benda ni.

Masalah selalu datang apabila.....

1) Tengah pening pikir kan sesuatu

Pikir nak kawin ke, nak beli baju ke. Benda ni selalu menyibuk. Pang tau la.







2) Masalah dengan awek. 

Ni memang masalah beb. Dapat awek yang member baik ngan masalah memang susah. Kadang2 kawan dia pun bawa masalah gak. 





3) Masalah sembelit.


Aku tak tau lah sejak duamenjak ni aku sonok pulak cerita pasal sembelit. Haha masalah ni sebok je an orang nak memerut. Kadang2 sampai bercakar-cakar dinding tandas dia kerja kan.











Malas la lukis orang beyak. Takde model la. Hahahaha


Sampai sini je la nukilan aku. Berjumpa lagi. Hahaha


voice mail: jangan cari masalah sebab masalah yang selalu cari kita. Hihi





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

3 comments:

arnabPINKIE said...

Kalau lukis model yang tengah sembelit tu lagi masyuk rasanya, hahaa. Masalah datang dan akan pergi. Tapi paling penting, cara kita handle masalah tu kan? :)

Hazique said...

Hahahaha

betul-3. Handle betul-2 agar masalah dia pergi lek je.

Nysa Bum Bum said...

Haha, ayat "Pang tau la" comel jekk.